Bröstförminskning

I onsdags kom dagen som jag så länge väntat på. Sedan så långt tillbaka jag kan minnas har jag som många tjejer kanske tyckt varit lyckligt lottad med stora bröst, men sanningen är att det inte alltid varit så kul. Med ryggsmärtor, axelsmärtor, svårigheter att springa, jobbigt att hitta bh:ar som passar så skulle jag inte kalla mig själv lyckligt lottad.

Jag har varit till läkare sedan jag var ca 15-16 år och bett att få göra denna bröstreduktion men alla har sagt att jag varit för ung. Så i Augusti förra året fick jag nog och gick till vårdcentralen för att be dom göra något nu! Jag har länge känt att jag varit ensam i detta problem, att det inte var så vanligt att man ville göra dessa ingrepp, men ju mer jag läste på internet desto fler och fler såg jag hade gjort/ville göra detta.

Så jag skriver detta långa inlägg för att kanske hjälpa någon annan där ute som också vill göra en bröstförminskning. För mig så gick allting väldigt fort, jag gick som sagt till vårdcentralen i Augusti och läkarna sa att jag skulle vara beredd på en väntetid mellan 1-2 år men här sitter jag opererad 5 månader senare. Varför det gick så fort för mig vet jag faktiskt inte, kanske för att jag sa att jag velat göra detta sen jag var 15-16 år?

Det första dom vill veta är ditt BMI, om du vill bli gravid, om du vet om alla komplikationer m.m. Efter det får du komma på en undersökning och de går igenom om du har stora nog för att göra detta ingrepp. Det minsta du ska ha är ca 800-850 ml i varje bröst (vilket inte kanske är lätt att räkna ut) Men sen skickas det iväg en remiss och sen är det bara att vänta.

Jag åkte ner i tisdags till Umeå universitetssjukhus och tog prover, de ritade på mig m.m. Och på onsdagen så var det dax att ligga under kniven. De tog väl hand om mig och jag åkte hem redan på torsdagen med världens snällaste sambo som tar så väl hand om mig. Jag mår så bra som jag kan, har fått smärtstillande och längtar tills dom har läkt ordentligt.

Jag hoppas detta långa inlägg kanske var lite till hjälp iallafall och är det någon där ute som har några övriga funderingar så våga fråga! :) PUSS&KRAM PÅ ER
 
 

Kommentarer
Netti Starby säger:

Vad skönt för dig att bröstförminskningen äntligen blev av! Kramis

2017-01-20 | 14:13:21
Bloggadress: http://nettistarby.blogg.se/
A säger:

Hej!! :) Har också förminskat, känner igen mig i det du skrivit om att man "ska känna sig lyckligt lottad" för att ha stora bröst - hell no.. Hoppas du blir nöjd över resultatet! :) När smärtan lagt sig och man kan börja springa, träna, för att inte tala om alla kläder som passar så mkt bättre!! Hoppas du får en bra läkning och blir nöjd över resultatet :)

Svar: Vad kul att höra nån fler som har gått igenom samma sak, ja jag längtar ihjäl mig tills jag kan köpa nya kläder m.m. och få gå tillbaka till gymmet :) Tack snälla du!
Emelie Lundqvist

2017-01-20 | 15:04:40
Hanna säger:

Men det måste vara otroligt skönt för dig nu eller hur ? :)

2017-01-20 | 17:03:42
Bloggadress: http://nouw.com/hannawahlberg
Laila Gustafsson säger:

Bra skrivet vännen å lycka till med läkningen å att allt går bra. Kramen

Svar: Tack fina Laila! :)
Emelie Lundqvist

2017-01-20 | 17:44:39
Amanda Jona [SPONTAN] säger:

Måste kännas helt underbart att äntligen få genomföra operationen efter att du väntat så länge, även om jag själv som är platt som en planka inte riktigt kan förstå varför ;) Det finns väl för- och nackdelar med alla storlekar misstänker jag, det viktiga är att du känner dig nöjd och mår bra! :)

2017-01-20 | 18:59:16
Bloggadress: http://spontan.blogg.se
Linnéa säger:

Åh spännande läsning.... Har en gammal klasskompis som har gjort samma operation <3

2017-01-20 | 21:16:04
Bloggadress: http://linnealiebig.blogg.se
Ida säger:

Skönt att du fick äntligen fick göra operationen som du har väntat på :) Fick gå och vänta på en annan slags operation i något år eftersom man var tvungen att vara 19 år som yngst (för att man skulle ha en chans att fått växa klart) så var skönt när jag äntligen fick göra den hösten 2015 i UÅ :)

2017-01-21 | 11:16:06
Bloggadress: http://nokins.blogg.se
Ida säger:

Härligt att du fick det genomfört!! Kram

2017-01-21 | 13:53:06
Bloggadress: http://www.devote.se/iidajohansson
Days by Johanna säger:

Skönt du äntligen fått göra det. Sambons syster har med förminskat sina, jätte bra du skriver.

2017-01-21 | 19:18:38
Bloggadress: http://daysbyjohanna.blogg.se
Freja Marley Lindsjö säger:

Jag förstår dig, sjukt jobbigt med rygg och axelsmärtorna. Hoppas att allt läker bra och att du slipper alla sådana besvär sen :)

Svar: Tack snälla :)
Emelie Lundqvist

2017-01-22 | 00:49:07
Celine säger:

Så skönt att du fått göra det nu!

2017-01-22 | 10:22:46
Bloggadress: http://celinelf.blogg.se
Amanda CL säger:

Bra att du skriver om det!
Gör det inte väldigt ont?
Jag har opererat magen och händerna och magen gjorde sjukt ont eftersom att det gjorde ont så fort jag rörde mig. Händerna minns jag inte riktigt var rätt många år sen, men ja ont gjorde det också

2017-01-22 | 18:03:18
Bloggadress: http://amandacarlberg.se/
Emelie säger:

Så bra att du fick detta gjort. vet många som lider av ryggproblem pga för stora bröst. Kram på dig!

2017-01-22 | 18:35:03
Bloggadress: http://motherofbutterflies.blogg.se/
Petra säger:

Skönt att du har gjort det nu

Tkr själv jag har stora bröst få ha 80 d i bh och bikinin och det är ibte lättast att hitta rätt bh för mig m. Tränar nu ganska mycket och hoppas det minskar något annars så kanske jag också får göra bröstförminskning. Jag är ganska smal och liten person så i bland märker jag av känner tecken som SM-duell märkte av.

2017-01-23 | 08:54:35
Bloggadress: http://brunetpetra.blogg.se/
Petra säger:

Skönt att du har gjort det nu

Tkr själv jag har stora bröst få ha 80 d i bh och bikinin och det är ibte lättast att hitta rätt bh för mig m. Tränar nu ganska mycket och hoppas det minskar något annars så kanske jag också får göra bröstförminskning. Jag är ganska smal och liten person så i bland märker jag av känner tecken som som du märkte av.

2017-01-23 | 08:54:55
Bloggadress: http://brunetpetra.blogg.se/
Miss Baby Peaches säger:

Vad skönt att höra att du fick hjälp till slut! Hoppas din återhämtning går fort!

2017-01-24 | 20:38:07
Bloggadress: http://babypeaches.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

------------------------------------